.

Mercedes-Benz komt u tegemoet

 

Tussen nu en najaar 2018 gaat Mercedes-Benz geleidelijk over op een nieuwe methode om de uitstoot en het brandstofverbruik te meten. De resultaten van deze WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Testing Procedure) methode geven het praktijkverbruik van een auto beter weer en zorgen dus voor meer transparantie. Hoewel het verbruik van een Mercedes-Benz hetzelfde blijft, kan het op papier tot een hoger verbruik, en dus tot een hogere CO2-uitstoot leiden. Hierdoor kunnen sommige modellen in een hogere klasse vallen, wat ook gevolgen heeft voor de BPM-berekening van een nieuwe Mercedes-Benz. Gelukkig komt Mercedes-Benz u daar in tegemoet.

 

Hoe komen we u tegemoet?

 

Om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan, kan u tijdelijk rekenen op een compensatie. Dat doen we op twee manieren. Allereerst zal Mercedes-Benz u het eventuele verschil in BPM vergoeden. Daarnaast geven wij u de mogelijkheid om uw bestelling kosteloos te annuleren, mocht u dat willen. Naar verwachting blijft deze maatregel voor een aantal modellen en/of uitvoeringen van toepassing tot april/mei 2018. Vraag uw dealer bij de bestelling van een nieuwe Mercedes-Benz personenwagen of de tijdelijke BPM-compensatie nog van toepassing is.

 

> Bekijk meer over de WLTP

 

-

De tegemoetkoming in BPM geldt voor alle personenwagens en motorrijvoertuigen met een orderbevestiging vóór verkoopvrijgave van de nieuwe prijs, maar die mét een uiterste registratiedatum van 31 december 2018 geproduceerd worden, met uitzondering van bestelde nieuwe Mercedes-AMG modellen, de nieuwe CLS (C257), de nieuwe A-Klasse (W177) en de G-Klasse. Daarnaast geldt de compensatie enkel voor een eventuele BPM-verhoging. Voor een verhoging in fiscale bijtelling geldt een regeling waarbij u uw bestelling kosteloos kunt annuleren.