Nr. 1 in klanttevredenheid.


Salesmanager Jan de Winter(m) met verkopers Ronald Poot (l) en Godert van der Werff met Klant Nr. 1-trofee.


Mercedes-Benz Naaldwijk is onderscheiden met de gouden Klant Nr. 1 medaille. Het bedrijf kreeg de prestigieuze onderscheiding omdat het bedrijf opvalt door de zeer hoge mate van klanttevredenheid. Dit heeft topprioriteit bij Mercedes-Benz Cars. Klanttevredenheid is namelijk de basis voor een ‘Best Customer Experience’. Daarbij zijn tevreden klanten belangrijke merkambassadeurs. 


Klanttevredenheid is vooral belangrijk omdat dit hét startpunt voor loyaliteit is. Daarom onderzoekt Mercedes-Benz Cars de mate van tevredenheid van klanten al meer dan 20 jaar. Via online vragenlijsten kunnen klanten zich uitspreken over de kwaliteit van de dienstverlening van Mercedes-Benz Cars. Ook kunnen ze verbeterpunten aangeven. Zo vervullen klanten een actieve rol bij het verder verbeteren van de dienstverlening van het merk. 

 
De klant altijd op Nr. 1 – in alles
De essentie van Klant Nr. 1 is dat klanttevredenheid structureel is geïntegreerd in alle processen bij een dealerbedrijf. Alles moet kloppen: van eerste contact, proefrit en offerte tot de aflevering van de auto en daarna de uitvoering van onderhoud en reparatie. Alle Mercedes-Benz medewerkers worden hier intensief op getraind. 


Mercedes-Benz Naaldwijk: gouden medaille voor klanttevredenheid
Bij de uitreiking van de Klant Nr. 1 Awards bleek wederom dat de complete Mercedes-Benz Cars organisatie zeer goed scoort als het gaat om de kwaliteit van de dienstverlening. Mercedes-Benz Naaldwijk sprong er uit met zeer hoge waarderingscijfers van klanten. Daarvoor kreeg verkoopdirecteur Jeroen van der Heiden de gouden Klant Nr. 1 medaille overhandigd. Van der Heiden over de onderscheiding: “Dit is de erkenning voor een echte teamprestatie. ‘Aandacht’ is het magische woord. En dan bedoelen we aandacht voor de klant, aandacht voor de auto van de klant én aandacht voor de collega’s onderling. Bij ons bedrijf kennen we onze klanten – bij al onze vestigingen staat persoonlijke aandacht staat centraal. Onze klanten waarderen dat. Deze gouden medaille is daarvan het ultieme bewijs. Daarnaast is het goed te zien dan een hoge klanttevredenheid terug te zien is in hoge verkoopaantallen. Want onlangs hebben wij ook al een prijs in ontvangst mogen nemen, omdat wij over 2017 van alle fabrieksdealers in Europa de grootste verkoopstijging hadden gerealiseerd t.o.v. het voorgaande jaar.”


Hoge scores als startpunt
De Mercedes-Benz Klant Nr. 1 Awards werden dit jaar voor de elfde keer toegekend. Eberhard Kern, Managing Director Mercedes-Benz Cars Nederland, reikte de prijzen uit en zei daarbij het volgende: “De complete Nederlandse dealerorganisatie zet zich dagelijks om ons merkmotto ‘Das Beste oder Nichts’ waar te maken. Dat doen we met topproducten en met service van het hoogste niveau. Onze dienstverlening is allesomvattend en ontzorgend. En we zorgen ervoor dat onze klanten zich thuisvoelen bij Mercedes-Benz. We zijn trots op de hoge cijfers die we van onze klanten krijgen. Toch zien we die vooral als startpunt. We blijven ook in 2018 werken aan nóg beter.”


Jeroen van der Heiden (links) krijgt de Klant Nr. 1-trofee overhandigd door Eberhard Kern (Managing Director Mercedes-Benz Cars Nederland).

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart