3. Auto vast in de sneeuw.

Stap 1 - Schakel om weg te rijden de tweede versnelling in. Dan is de kans op doorslippen een stuk kleiner. Geef niet teveel gas en laat de koppeling langzaam opkomen. Als u een automaat met sneeuwstand hebt, gebruik die dan.


Stap 2 - Probeer heen en weer te bewegen. Door op het juiste moment gas te geven of juist los te laten, begint de auto heen en weer te bewegen. Hiermee maakt u het gat waarin u verzakt zit groter en de randen minder steil. Wegrijden wordt hierdoor gemakkelijker.


Stap 3 - Haal de sneeuw voor en achter de wielen weg. Probeer nu opnieuw heen en weer te bewegen met de auto.


Stap 4 - Nog steeds vast? Leg een stuk karton voor of juist achter de wielen of gebruik in het uiterste geval hiervoor de vloermatten van uw auto. Probeer opnieuw heen en weer te bewegen tot de auto grip krijgt op de matten. Geef hierbij dus niet te veel gas! Stop wanneer de auto los is. 


Parkeren.
Parkeer uw auto op een plek staat waarvan u zeker weet dat u daar weer weg komt. Anders kunt u weer beginnen bij stap 1.Parkeer de auto achteruit in met de neus naar de straatkant. Dit is gemakkelijker uitgraven en wegrijden bij sneeuwval.  

 

Wilt u zeker weten dat uw auto goed voorbereid de winter in gaat? Plan dan nu gelijk een ReadyToGo check in voor slechts € 49,95 en ontvang een gratis Winterfit. 

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart