4. IJsvorming in en rondom de auto.

In de winter kan u te maken krijgen met ijsvorming. Op de weg leidt dit tot gladheid en kan dit voor onveilige situaties zorgen. Maar ook in en op uw auto kan ijs u in vervelende situaties brengen. Onderstaand vindt u daarom handige tips en oplossingen om dit te voorkomen en op te lossen!


Vastgevroren deuren.
Vaak helpt het om de vastgevroren deur even extra dicht te duwen zodat het ijs breekt, maar voorkomen is beter. Er zijn sticks in de handel met een smeerseltje om het rubber niet vast te laten vriezen. Talkpoeder, Vaseline of siliconenspray op de rubbers wil ook helpen.


Vastgevroren handrem.
Wanneer de handrem vastgevroren zit, kunt u hem vaak loskrijgen door deze nog eens extra aan te trekken. Hierdoor breekt het vastgevroren ijs op de handremleiding. Mocht dat niet werken kunt u ook een kwartier de auto laten draaien met de verwarming hoog. Nog beter is het om de handrem in de winter helemaal niet te gebruiken. Laat de auto in P of in zijn 1 of achteruit staan.


Vastgevroren ruitenwissers.
Controleer voordat u gaat rijden of de ruitenwissers niet zijn vastgevroren. Wanneer u de ruitenwissers wilt gaan gebruiken en deze zijn vastgevroren, kan het motortje van de wissers oververhit raken en gaat deze kapot. Maak de ruitenwissers daarom met de hand los voor u gaat rijden. Om aan vriezen te voorkomen kunt u een stuk karton of sneeuwbeschermer op uw voorruit plaatsen, dit voorkomt ook direct dat uw voorruit bevriest.


Sloten bevroren.
Thuis: slotontdooier, zakje warm water, sleutelbaard verwarmen met aansteker of föhn in of tegen het slot houden.
Niet thuis: met je lichaam ongeveer 5 minuten tegen slot aan staan.


Bevroren ruiten.
Schaf een spuitbus met ruitontdooier aan. Deze kan zijn diensten ook voor vastgevroren deuren bewijzen. Leg deze bus daarom niet in de auto. Ook zijn er speciale dekens te koop voor over de voorruit. Die zorgen er voor dat je niet hoeft te krabben. Gebruik geen kranten, als die nat worden en vastvriezen ben je nog veel verder van huis.


Ruitensproeiers bevroren.

Leg op de sproeierkopjes een zakje warm water. Als het reservoir (door zomervulling) bevroren is, aanvullen met warm water. Na het ontdooien het water vervangen door winterharde vloeistof.          


Wilt u zeker weten dat uw auto goed voorbereid de winter in gaat? Plan dan nu gelijk een ReadyToGo check in voor slechts € 49,95 en ontvang een gratis Winterfit of bestel nu een Winterset voor slechts € 12,95.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart