GLE Coupé.

De nieuwe GLE Coupé is wederom een voorbeeld van de strategie van Mercedes-Benz om op gerichte wijze tegemoet te komen aan de wensen van klanten in het premium SUV-segment. Het segment van de SUC's (SUV-Coupés) is in korte tijd van kleine niche uitgegroeid tot een trend binnen een trend. Met de vernieuwing van de premium SUV-familie tilt Mercedes-Benz de GLE Coupé naar een hoger technisch plan.


"De GLE Coupé combineert het indrukwekkende vermogen van een terreinwagen met de emotionele sportiviteit en elegantie van een Coupé", aldus Gorden Wagener, Chief Design Officer van Daimler AG. "De pure, gereduceerde vormentaal maakt in combinatie met de extreme proporties een uniek designstatement."


Het exterieurdesign: krachtige uitstraling

De nieuwe GLE Coupé heeft imposante afmetingen: 4.939 mm lang en 2.010 mm breed (39 mm langer en 7 mm breder dan zijn voorganger). De wielbasis is 20 mm langer dan zijn voorganger, maar blijft 60 mm korter dan die van de GLE, wat zijn uiterlijk en sportieve handling ten goede komt. De proporties benadrukken de dynamiek van de GLE Coupé.

Het front combineert de kenmerken van de Mercedes-Benz SUV-familie met duidelijke Coupé-eigenschappen: de diamond grille met één enkele horizontale lamel doet denken aan andere Coupés in het aanbod van Mercedes-Benz. De openingen in de lamel tonen het SUV-karakter, net als de hoogglanzend chromen bodembeschermingsplaat. Bij de AMG Line verbreedt de grille zich naar onderen toe in een A-vorm en zijn de pins in de de diamond grille uitgevoerd in chroom.


Het interieurdesign: een compromisloze Coupé

Het interieur van de nieuwe GLE Coupé toont veel overeenkomsten met de andere modellen van de premium SUV-familie, met een duidelijke nadruk op het sportieve aspect. De moderne cockpit met twee grote 12,3 inch (31,2 cm) displays en het markant vormgegeven dashboard, horizontaal gescheiden door een sierdeel dat doorloopt tot in de portierbekleding, zien er vertrouwd uit. De bovenkant van het dashboard is in de GLE Coupé standaard uitgevoerd in lederlook ARTICO. Voor een sportief accent zorgen de standaard sportstoelen in lederlook ARTICO die uitstekende zijdelingse ondersteuning bieden, en het nieuwe sportstuur in nappaleder, eveneens standaard bij de Coupé.

Andere carrosserievarianten

GLE

meer info

 
0703400300
Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart