QR-Sticker kan levens redden.

Bij een ongeval telt elke seconde. Om de reddingsdiensten snel belangrijke informatie te geven m.b.t. de veiligheid op de plaats van het ongeval. De reddingsdiensten kunnen de QR sticker scannen met een smartphone of tablet, waardoor de specifieke reddingskaart* van de wagen wordt opgeroepen. Op de reddingskaart zien de reddingsdiensten meteen waar de airbags, accu, tanks, elektrische leidingen en overige belangrijke onderdelen zich bevinden. Met deze mogelijkheid kunnen de reddingsdiensten het gevecht tegen de tijd winnen.

De QR sticker is erg eenvoudig aan te brengen en zijn bij uw vestiging van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven beschikbaar. De QR sticker is er voor alle bestelwagens vanaf het bouwjaar 1996. Bij de Vito en de Sprinter bevindt de QR-code zich op de B-stijlen aan bestuurders- en passagierszijde. Bij de Citan is de QR-code in de tankdop en op de tegenoverliggende B-stijl geplakt.


 “Elke wagen heeft bepaalde plaatsen waar we niet kunnen snijden zonder de inzittenden of onszelf in gevaar te brengen. Daarom moeten we ook van buitenaf over deze levensbelangrijke informatie kunnen beschikken. … Op de plaats van het ongeval sparen we daarmee waardevolle tijd uit. Vaak telt elke seconde en elke hulp is kostbaar.”

Oliver H., brandweerman, in een interview met Mercedes-Benz over de nieuwe
reddingssticker.


Maak nu een afspraak voor de reddingssticker bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven.

 
 
 
 
 
  

 

 

 

 

*Voorwaarde: bestaande internetverbinding.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart