.

Mercedes-Benz Sprinter bestelwagen


Als benchmark in zijn segment rijdt de Sprinter al sinds 1995 voorop – en biedt u dankzij de compromisloze inzetmogelijkheden alle vrijheid, zodat ķ zich op uw werk kunt concentreren. Ook de nieuwste generatie voldoet weer aan de allerhoogste eisen. De Sprinter wordt continu doorontwikkeld op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit, rendement, duurzaamheid en service. Als een van de meest duurzame voertuigen in zijn klasse bereikt de Sprinter dankzij de consequent doorontwikkelde motoren en innovatieve BlueEFFICIENCY-technologie uitstekende emissie- en verbruikswaarden. Met het als optie leverbare BlueEFFICIENCYpakket plus kunt u het brandstofverbruik tot wel 6,5 liter per 100 km verlagen.

Ontdek de Mercedes-Benz Sprinter!


Mercedes-Benz Sprinter Gesloten Bedrijfswagen
 • Brandstofverbruik v.a. 6,5 liter per 100km
 • Veelzijdige uitrustingsmogelijkheden

 • 4 Verschillende carrosserielengten  
 • Veilig & confortabel lossen
 • Tot 30 jaar MobiloVan bij jaarlijkse servicebeurt
 • Breed aanbod aan veiligheidssystemen

   Mercedes-Benz Sprinter Dubbelcabine
 • Handige scheidingswand

 • 3 uitrustingsniveaus

 • Tot 7 zitplaatsen of 12m3 aan goederen
 • Maximaal aanhanggewicht 3.500 kg.
 • Tot 30 jaar MobiloVan bij jaarlijkse servicebeurt
 • Breed aanbod aan veiligheidssystemen


 

Mercedes-Benz Sprinter Combi
 • Brandstofverbruik v.a. 6,3 liter per 100km
 • Veelzijdige uitrustingsmogelijkheden
 • Tot 9 zitplaatsen

 • Perfect voor personenvervoer

 • Tot 30 jaar MobiloVan bij jaarlijkse servicebeurt

 • Breed aanbod aan veiligheidssystemen


   Mercedes-Benz Sprinter Chassiscabine
 • Brandstofverbruik v.a 6,7 per 100km.

 • Laadvermogen tot 3050 (incl. opbouw)

 • Tot 3 zitplaatsen
 • Vervoer moeiteloos 5 europallets
 • Tot 30 jaar MobiloVan bij jaarlijkse servicebeurt
 • Breed aanbod aan veiligheidssystemen


De Mercedes-Benz Sprinter vierdient zichzelf terug.

Als een van de meest duurzame voertuigen in zijn klasse bereikt de Sprinter dankzij de consequent doorontwikkelde motoren en innovatieve BlueEFFICIENCY-technologie uitstekende emissie- en verbruikswaarden. Met het als optie leverbare BlueEFFICIENCYpakket plus kunt u het brandstofverbruik tot wel 6,5 liter per 100 km verlagen.


De Sprinter staat open voor alles wat uw dagelijks werk gemakkelijker maakt. Zo kunt u de laadruimte met een laadvolume tot 17 m3 bij de Gesloten bedrijfswagen vanaf drie zijden bereiken voor het laden en lossen. Wat u ook van plan bent, de Sprinter maakt het mogelijk, zelfs als het zeven europallets overdwars moeten zijn. Met drie wielbases, vier carrosserielengten en drie verschillende dakvarianten is de Sprinter de perfecte transportoplossing.

De Mercedes-Benz Sprinter, ook op baas op harde onverharde wegen.


Vele wegen leiden naar zakelijk succes – soms ook onverharde wegen. Met de als optie leverbare in-/uitschakelbare vierwielaandrijving1, een verhoogde tractie, een verbeterde rijstabiliteit en de nieuwe generatie ADAPTIVE ESPģ vormen grote uitdagingen – ook bij slecht weer en een slechte ondergrond – geen probleem voor de Sprinter. En met het elektronisch tractiesysteem 4ETS, dat doorslippende wielen automatisch en afzonderlijk afremt, wordt meer grip bereikt.

De Sprinter, maximale ruimte


Of u nu de Sprinter Gesloten bedrijfswagen met grote laadcapaciteit of een Dubbelcabine met tweede rij zitplaatsen kiest, professionele transportoplossingen zijn altijd individueel afgestemd. Met drie wielbases, drie laadruimtehoogten en vier carrosserielengten, een als optie leverbare elektrisch bediende opstap1, laadruimtebekleding tot aan het dak en praktische
scheidingswanden kan de Sprinter exact worden afgestemd op u en uw wensen. Wanneer u bij uw bedrijf naast lading ook personen moet vervoeren, is de Dubbelcabine de perfecte transportoplossing voor u. De Dubbelcabine, met plaats voor maximaal
zeven personen, combineert de voordelen van een Gesloten bedrijfswagen met die van een Combi. De royale ruiten achter de B-stijl, de comfortabele instap, de hoogwaardige stoelen en veel ruimte zorgen ervoor dat voor maximaal zeven personen het comfort ook op de tweede rij zitplaatsen eersteklas is.

Het pad van de Mercedes-Benz Sprinter.

Hieronder een aantal hoogtepunten uit het werkende leven van de Sprinter op een rij.

1995: de eerste Sprinter
De eerste Sprinter verscheen in 1995. Aan deze auto de taak om illustere voorgangers als de T1 en TN (Transporter Neu) op te volgen. Hij was er met laadvermogens van 2,5 tot 4,6 ton en bracht hoogwaardige technologie in stelling: ABS en een airbag waren standaard. De topmotor was de 2,9-liter vijfcilinderdiesel met elektronisch geregelde inspuiting en uitlaatgasrecirculatie.

2000-2002: verdere verfijning
Voor de Sprinter stonden de eerste jaren van de eenentwintigste eeuw in het teken van verdere verfijning. In 2000 deden efficiŽnte CDI-motoren hun intrede. Ze dreven naar keuze de achterwielen of alle wielen aan. In 2000 waren ook versies met aardgasmotor en elektrische aandrijving leverbaar. De nieuwe neus was nog voetgangersvriendelijker. In 2002 werd ESP standaard.

Toekomstgericht
De Sprinter heeft altijd vooropgelopen als het gaat om alternatieve aandrijvingsvormen. Al in 1995 was hij er in NGT-uitvoering die geschikt was voor aardgas. In 2001 volgde een belangrijke stap met de introductie van een Sprinter met brandstofcel. Door de slechte waterstofinfrastructuur kwam het niet tot serieproductie. In 2008 verscheen er een concept van de eerste hybride Sprinter en in 2012 volgde een concept voor een nieuw, volledig elektrisch aangedreven model.

2006: compleet nieuw
In 2006 volgde een compleet nieuwe Sprinter. Er waren nog meer opbouwvarianten mogelijk met laadruimtes tot wel 17 m3. Hij bood comfort en luxe op personenwagenniveau met onder meer het multimediasysteem COMAND en een multifunctioneel stuurwiel. Het ESP werd nog slimmer: het reageerde op basis van het gewicht. Er was keuze uit vier- en zescilindermotoren. De sterkste leverde ruim 200 pk.

2013: de beste
De huidige Sprinter (sinds 2013) had een belangrijke primeur: de slimme Zijwindassistent. Ook heeft hij een adaptieve cruisecontrol en een spoor- en dodehoekassistent. Zijn moderne motoren zijn als eerste in het segment klaar voor Euro VI en de unieke volautomatische 7G TRONIC PLUS kent ongekende prestaties in comfort, verbruik en betrouwbaarheid. Hun zuinigheid is nog steeds een echt pluspunt. Voeg daar de uitstekende rijeigenschappen aan toe en je weet dat ‘De beste Sprinter ooit’ geen loze kreet is.


Brochures en Prijslijst Mercedes-Benz Sprinter Gesloten.