De Actros

De nieuwe Actros is vanaf nu bestelbaar bij Mercedes-Benz Dealer bedrijven. Begin 2019 is de nieuwe Actros geÔntroduceerd. Met wel 60 vernieuwingen en innovaties is de nieuwe Actros zeer revolutionair. Hieronder volgt een toelichting op de een greep uit de grootste veranderingen.


De MirrorCams.

 

Waarschijnlijk valt het u meteen op als u de nieuwe Actros bekijkt: er "mist" iets. De nieuwe Actros is uitgerust met MirrorCams in plaats van de traditionele zijspiegels. De MirrorCams zorgen ervoor dat de omgeving van de Actros uitgebreid in beeld wordt gebracht. MirrorCams hebben het achteropkomende verkeer precies in het vizier, bieden een uitstekend zicht rondom en zijn aantoonbaar veiliger dan wettelijk is voorgeschreven. Het systeem werkt met digitale camera’s en displays op de A-stijlen. Bij het nemen van een bocht draait het beeld van het display aan de binnenkant van de bocht mee zodat de chauffeur altijd zicht heeft op de hele combinatie. Afstandslijnen geven aan wat de exacte afstand tot het achteropkomende verkeer is. Een speciale rangeermodus vergemakkelijkt het achteruitrijden. En tijdens een pauze kan de chauffeur met de MirrorCams op elk moment de omgeving rond het voertuig controleren. Chauffeurs gaan tijdens het rijden ervaren dat het zicht bij de A-stijl sterk is verbeterd. De dode hoek is daar volledig verdwenen. 


Nog zuiniger. 

De nieuwe Actros behaalt additionele brandstofbesparingen tot wel 5% ten opzichte van de huidige Actros. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door  een geoptimaliseerde aerodynamica. De nieuwe gestroomlijnde MirrorCams en de zijfenders zorgen voor een ideale luchtstroom langs de cabine. Voor de nieuwe Actros is een brede motorenrange beschikbaar die in verschillende vermogensklassen een gunstig brandstofverbruik laten zien. Daarnaast leveren onder meer de langere achterasreductie en de verbeterde Predictive Powertrain Control (PPC) een belangrijke bijdrage in het minimaliseren van verbruik en CO2-uitstoot. Deze anticiperende cruisecontrol ‘herkent’ nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Daarbij maakt PPC gebruik van een zeer geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten. Hierdoor bespaart de nieuwe Actros op snelwegen gemiddeld 3% brandstof.


Nog veiliger.

Een veiligheidsinnovatie van de nieuwe Actros is de nieuwe Active Drive Assist. Het systeem is gebaseerd op de beproefde automatische afstandsregeling met stop-and-go-functie en op de spoorassistent. Active Drive Assist meet afstanden naar voorliggers en rijstrookmarkeringen. Daarbij remt, accelereert en stuurt het systeem zelf indien nodig. Hiermee ondersteunt het de chauffeur in uiteenlopende situaties wat de veiligheid ten goede komt. De Actros is de eerste in serie geproduceerde truck met een dergelijk vooruitstrevend systeem. Binnen de systeemgrenzen kan het voertuig gedeeltelijk autonoom rijden, waarbij de chauffeur te allen tijde eindverantwoordelijk voor de veiligheid van zichzelf en de medeweggebruikers blijft.


Met de nieuwe Active Brake Assist 5 (ABA5) ligt de Actros jaren voor op de concurrentie en wettelijke voorschriften. Deze opvolger van Active Brake Assist 4 (ABA4) reageert niet alleen op voertuigen, maar ook op voetgangers en kan de truck indien nodig binnen de systeemgrenzen tot stilstand afremmen waar ABA4 een remingreep met ‘slechts’ 50% van de capaciteit uitvoerde. Met name de persoonsherkenning wordt steeds belangrijker in een tijd waarin distributietransport en het smartphonegebruik elkaar in de stad kruisen. Verder zorgen een nieuwe stabiliteitsregelassistent, die nu ook de oplegger erbij betrekt, de nieuwe elektronische parkeerrem en het koplampsysteem voor meer veiligheid.
Bent u benieuwd wat de nieuwe Actros voor uw bedrijf kan betekenen? 


Wanneer u onderstaand formulier invult neemt ťťn van onze Truckadviseurs contact met u op. 

 
 
 
 
 
U kunt ook direct contact opnemen, onze Truckadviseurs helpen u graag.

Mercedes-Benz Alphen a/d Rijn
De Schans 25
2405 XX Alphen a/d Rijn
tel. 0172 - 47 51 55

Mercedes-Benz Maasdijk
Transportweg 59
2676 LM Maasdijk
tel. 0174 - 52 00 55

Mercedes-Benz Roelofarendsveen
Pasteurweg 1
2371 DW Roelofarendsveen
tel. 071-331 84 07


    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart