Toll-Collect  

 

Mercedes-Benz Dealer Bedrijven is geregistreerd partner Toll Collect

Voor de montage en ijking van de On-Board-Unit (OBU) is Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Roelofarendsveen geautoriseerd partner om On Board Units te monteren en te ijken.


Tolplicht voor vrachtwagens vanaf 12 ton. (7,5 ton vanaf 1-10-15)

Op de Duitse autosnelwegen en geselecteerde rijkswegen geldt een tolplicht voor binnen- en buitenlandse vrachtwagens 12 ton toegelaten totaalgewicht. Bussen en enkele andere voertuiggroepen vallen niet onder de tolplicht.

 


Toll Collect exploiteert in opdracht van de Bondsregering een tolsysteem, dat de kosten nauwkeurig berekent en heft aan de hand van het aantal afgelegde kilometers. Het systeem biedt drie verschillende betaalmogelijkheden:


  • de automatische boeking via het voertuigtoestel (OBU)
  • de handmatige boeking via tolterminals
  • de handmatige boeking via internet

Om de automatische boeking en de boeking via internet te kunnen gebruiken, moet u uw onderneming en uw voertuigen bij Toll Collect registreren. Dit kunt u doen via de volgende link: https://www.toll-collect.de/nl/rund-um-ihre-maut/registrierung/benutzerregistrierung


Ook voor Oostenrijk

De tolheffing voor vrachtwagens van 12 ton of meer op wegen in Oostenrijk kunnen nu ook worden betaald met behulp van de Toll Collect OBU.


Meer weten?

 
 
 
 
 
     Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart