.

Mercedes-Benz Actros 20 jaar!

Ter gelegenheid van het jubileum presenteert Mercedes-Benz een speciaal model op de IAA Nutzfahrzeuge 2016 – samen met het nieuwe ‘RoadEfficiency’-concept.


Eind september 1996 pakte Mercedes-Benz op de beurs IAA Nutzfahrzeuge uit met een nieuwe zware truck die voor een revolutie in de branche moest zorgen: de Actros was de eerste truck met schijfremmen rondom en het elektronisch remsysteem EBS. Deze uitrusting maakte de Actros tot het veiligste voertuig in zijn klasse. Hij bleef dit in de daaropvolgende jaren, want de complete moderne veiligheidstechniek beleefde haar wereldpremičre altijd in de Actros.


Twintig jaar later viert het vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks zijn verjaardag. Er wordt een exclusief speciaal model gepresenteerd op het IAA die vanaf september kan worden besteld en waarvan maar 200 exemplaren gemaakt worden. Het jubileumpronkstuk combineert de typische eigenschappen van de Actros: veiligheid, comfort en zuinigheid. Het bewijs daarvan is de uitrusting met de Active Brake Assist 3, die vanaf december 2016 ook als Active Brake Assist 4 verkrijgbaar is, met automatische airconditioning, koelkast en sound system alsmede met de nieuwe aandrijflijn voor een optimaal brandstofverbruik, die op de IAA 2016 wordt gepresenteerd.


Aan de buitenkant is het jubileummodel onder andere te herkennen aan speciale chroomapplicaties met jubileumsignet in de behuizing van de buitenspiegels. Het signet is ook in het interieur aanwezig. Het jubileumvoertuig kan in bedrijfskleuren worden besteld, zodat het perfect in het wagenpark van de klanten past.


Naast het speciale model “20 jaar Actros” zijn er op de stand van Mercedes-Benz in hal 14/15 weer een heleboel noviteiten te zien. Ook RoadEfficiency van Mercedes-Benz Trucks beleeft zijn premičre. Dit geďntegreerde concept biedt de klanten de laagste kosten bij de hoogste veiligheid en bij maximale voertuigbeschikbaarheid.