.

Nieuw tolsysteem in BelgiŽ verplicht.


Vanaf 1 april 2016 introduceert BelgiŽ een nieuw elektronisch tolsysteem voor trucks met een GVW > 3,5 ton die voor goederenvervoer worden ingezet. Vanaf die dag moeten alle vrachtwagens met een maximum toegelaten massa (op het trekkend voertuig) van meer dan 3,5 ton een werkende On Board Unit (OBU) hebben in BelgiŽ. De tol wordt geheven op autosnelwegen en een aantal regionale en gemeentelijke wegen.


Over het Vignettensysteem
Het vignettensysteem wordt vervangen door een systeem met satellietondersteuning, via een tolbox in het voertuig. De toltrajecten worden uitgebreid, er wordt namelijk onderscheid in de tarieven gemaakt naar Euro-norm klasse. De tolplichtgrens wordt verlaagd van 12 ton naar 3,5 ton. De UTA MultiBox wordt momenteel technisch voorbereid voor de afwikkeling van de nieuwe Belgische tol. Voor deze MultiBox geldt geen borgsom en bovendien profiteert u van een snelle doorgang en forse kortingen op tolwegen in Frankrijk (tot 13%), Spanje (tot 50%) en bij de Belgische Liefkenshoektunnel (tot 26%).

 

Contact
Neem voor prijzen, voorwaarden en meer informatie contact op met ťťn van onze Truck-adviseurs via onderstaand formulier.