Ontdek hier alles over de nieuwe Mercedes-Benz Actros!

De nieuwe Mercedes-Benz Actros is op 5 september gepresenteerd in Berlijn. Een uniek en bijzonder moment want de nieuwe Actros is voorzien van talrijke innovaties en is verder geoptimalisatie op het gebied van brandstofbesparing en veiligheid. Zo heeft de nieuwe Actros o.a. opnieuw een brandstofbesparing weten te behalen, is het de eerste semi-autonome truck ter wereld en zijn de spiegels vervangen voor de MirrorCam. Bekijk of lees onderstaand alles over de nieuwe Mercedes-Benz Actros!


Brandstofgebruik.

De nieuwe Mercedes-Benz Actros heeft opnieuwe een verlaagd brandstofgebruik ten opzichten van de eerdere modellen. Mercedes-Benz heeft nog eens een extra 3 procent besparing op de snelwegen en 5 procent extra op de binnenwegen weten te realiseren. Dit komt mede door de areodynamica, de MirrorCam (geen spiegels meer)

Het brandstofverbruik van de nieuwe Actros is opnieuw verlaagd ten opzichte van eerdere modellen. Er is een besparing van 3 procent mogelijk op snelwegen en vijf procent op binnenwegen. De aerodynamica, met MirrorCam i.p.v. spiegels, deflectrors en het vernieuwde PPC. 


De MirrorCam.

Iets wat gelijk opvalt aan de nieuwe Mercedes-Benz Actros zijn de spiegels. Spiegels? Juist, die zijn er niet meer!  De hoofdspiegels en groothoekspiegels zijn vervangen door de MirrorCam. Dit wordt de nieuwe standaard van de Mercedes-Benz Actros en zorgt voor een betere aerodynamica, veiligheid en voertuigbehandeling. De camera's geven met twee 15-inch beeldschermen een optimaal zicht. Het beeld draait in de bochten mee zodat de gehele trekker trailer combinatie zichtbaar is. Tijd om te rusten? De MirrorCama's geeft je de mogelijkheid om wanneer jouw gordijnen dichtzitten eenvoudig de omgeving in de gaten te houden.


Houd me op de hoogte over de nieuwe Mercedes-Benz Actros.

 
 
 
 
 Edition 1.

Bestelt u nu als een van de eerste de nieuwe Actros dan kunt u kiezen voor deze speciale limited Edition 1 editie!
Semi-autonoom rijden.

Met Active Drive Assist kan de truck nu semi-autonoom rijden! Hiermee heeft Mercedes-Benz echt een primeur, want het is namelijk de eerste truck die dit mogelijk maakt. Mede door de vele testen en investeringen op het volledig autonoom rijden is deze primeur mogelijk gemaakt. de eerste truck die dit mogelijk ma op de Actros, een primeur op een productietruck. Active Drive Assist remt de truck af als deze te dicht bij een voorligger komt en accelereert opnieuw totdat een ingestelde snelheid is bereikt. ADA houdt ook actief het voertuig in de rijbaan. Als de truck onbedoeld van de rijstrook afwijkt, grijpt Active Drive Assist in en stuurt het voertuig zelfstandig terug naar zijn rijstrook. De afstand tot het voertuig vůůr de Actros en de positie van het voertuig in zijn rijstrook kan in meerdere stappen worden aangepast met behulp van het menu.
Active Brake Assist 5.

Dit veiligheidssysteem ondersteunt de bestuurder bij een mogelijke kop-staartbotsing of een botsing met een persoon die voor het voertuig oversteekt, ernaartoe komt of op dezelfde rijstrook blijft – indien nodig kan ABA5 het automatisch volledig remmen in werking stellen. Vanaf nu werkt Active Brake Assist 5 met een combinatie van een radar en een camerasysteem.

Nieuwe Cabine.

De cabine is opnieuw ontworpen, waarbij de nadruk ligt op het praktischer maken van de werkplek van de chauffeur. Die kan in de nieuwe Actros beschikken over een Multimedia Cockpit met twee interactieve schermen. Assistentiesystemen worden hier weergegeven, evenals alle basisinformatie die relevant is voor de chauffeur. De displays hebben een touchschreen. Analoge schakelaars zijn zo goed als verdwenen.

Volledig connected.
De nieuwe Actros heeft de mogelijkheid om te verbinden met Apple CarPlay of Android Auto. Met deze apps wordt de chauffeur ondersteund en kan er real-time gemonitord worden op het gebied van Fleetboard en Mercedes-Benz Uptime. 

 

 

 

 

 

 

 

    Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart