• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

Een compleet nieuwe luxe-ervaring

De nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse

De nieuwe S-Klasse

De best verkochte luxe limousine ter wereld is vernieuwd. Met deze nieuwste generatie S-Klasse wordt er aan de klanten nog meer innovatie, veiligheid, comfort en kwaliteit geboden. 

De nieuwe S-Klasse is op veel gebieden intelligenter geworden en de rijbeleving is naar een hoger niveau gebracht. Digitale innovaties als MBUX zijn aangevuld met nieuwe uitrustingen die het rijplezier verhogen. Zo heeft de S-Klasse nu achterasbesturing met een grote stuurinslag en veiligheidsinnovaties als de airbag achter. De portiergrepen zijn verzonken in de carroserie en worden elektrisch uitgeschoven als de bestuurder de auto nadert. Als nieuwe functie van PRE-SAFE Impulse Side kan het onderstel E-ACTIVE BODY CONTROL de hele carroserie bij een dreigende botsing van opzij verhogen.

Het vernieuwde exterieur

Het exterieur van de S-Klasse is op een aantal punten zeer vernieuwd. Allereerst is hij langer, breder en hoger. De voorkant is voorzien van een grotere gril en nieuwe koplampen met DIGITAL LIGHT. 

Het optionele DIGITAL LIGHT maakt volledig nieuwe ondersteunende functies mogelijk:

  • Waarschuwing voor herkende wegwerkzaamheden door een symbool met graafmachine op de weg te projecteren.
  • Voetgangers die langs de kant van de weg worden gedetecteerd, worden verlicht om de bestuurder op hen te attenderen.
  • Er wordt gewezen op verkeerslichten, stopborden of borden met een inrijverbod door een waarschuwingssymbool op de weg te projecteren.

De S-Klasse heeft voor het eerst interactieve interieurverlichting. De actieve sfeerverlichting is nu geïntegreerd in de rijassistentiesystemen en kan de waarschuwingen optisch versterken.

Een compleet nieuw interieur

 Het interieur is zo nieuw als het exterieur. Wat opvalt is het nieuwe 3D-bestuurdersdisplay. Dit scherm geeft augmented reality content weer. Bij het navigeren worden onder andere animated afslagpijlen virtueel en met grote precisie op de rijbaan geprojecteerd. Het weergavegebied komt overeen met dat van een 77 inch display.

Met behulp van camera's in het bovenste bedieningspaneel herkent de MBUX interieurassistent nu talrijke bedieningswensen. Het systeem doet dit door de hoofdrichting, handbewegingen en lichaamstaal te monitoren. Al voor het begin van de rit geeft het systeem bijvoorbeeld aan de bestuurder door of het kinderzitje correct is bevestigd op de voorpassagierstoel.

 In de nieuwe S-Klasse zijn tien verschillende massageprogramma's beschikbaar. Deze maken gebruik van vibratiemotoren en kunnen het effect van een ontspannende massage met warmte volgens het hot stone-principe versterken. 

Vijf verschillende achterbankvarianten maken het mogelijk om het achtercompartiment van de S-Klasse als werk- of ontspanningsplek in te richten. Nieuw is het verwarmbare extra kussen voor de hoofdsteun, dat leverbaar is voor beide elektrisch verstelbare achterzitplaatsen.

De S-Klasse verschijnt eerst met een zescilinder: twee benzine- en twee dieselmotoren. De S500 met 435 pk en 520 Nm en de S450 met 367 pk en 500 Nm. Ook verschijnt er een S350 d met 286 pk en 600 Nm en een S400 d met 330 pk en 700 Nm. Later in het jaar wordt de AMG-versie bekend gemaakt.

Prijzen en de besteldatum worden binnenkort bekend gemaakt. 


Er is nog veel meer te vertellen over de nieuwe S-Klasse....

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de nieuwe S-Klasse? Vul dan onderstaand formulier in.

 
 
 
 


 

                                                       

 

Waar bent u naar op zoek?