• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

 De EQS: het eerste elektromodel in de luxeklasse.

De EQS is de eerste volledig elektrische luxe limousine van Mercedes-EQ. Hiermee geeft Mercedes-EQ een nieuwe definitie aan dit autosegment. De EQS is ook het eerste model dat gebaseerd is op de modulaire architectuur voor elektrische modellen in het luxe- en topsegment. Door de combinatie van technologie, design, functionaliteit en connectiviteit weet de EQS zowel de bestuurder als de passagiers te overtuigen. 

Design: filosofie van sensuele puurheid.

Hoewel de EQS nauw verwant is aan de nieuwe S-Klasse, is het model gebouwd op een volledig elektrische architectuur. Dit volledig nieuw concept maakte een consequent purpose-design mogelijk: met zijn one-bow-belijning en cab-forward-design onderscheidt de EQS zich al op het eerste gezicht van modellen met een verbrandingsmotor. De designfilosofie van sensuele puurheid, gecombineerd met progressieve luxe, weerspiegelt zich in grote sculpturale oppervlakken, gereduceerde voegen en naadloze overgangen (seamless design).

Kunstmatige intelligentie (AI).

Als uitzonderlijk intelligente auto beschikt de EQS afhankelijk van de uitrusting over maximaal 350 sensoren. Deze registreren afstanden, snelheden en acceleraties, lichtomstandigheden, neerslag en temperaturen, de bezetting van de stoelen, maar ook het knipperen van de ogen van de bestuurder of de taal van de passagiers. Deze schat aan informatie wordt verwerkt door regeleenheden die, aangestuurd door algoritmen, razendsnel beslissingen nemen. Ze zijn dus als het ware het brein van de auto. Maar veel informatie is alleen nuttig als je er iets mee kunt. De nieuwe EQS kan zijn mogelijkheden uitbreiden op basis van nieuwe ervaringen, omdat hij dankzij kunstmatige intelligentie (AI) in hoge mate in staat is te leren.

Luchtkwaliteit in de EQS.

Met ENERGIZING AIR CONTROL PLUS neemt Mercedes-Benz de luchtkwaliteit in de EQS zeer serieus. Het systeem is gebaseerd op filtratie, sensoren, displayconcept en airconditioning. Het HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) filtert op een zeer hoge filtratiegraad fijnstof, microdeeltjes, pollen en andere stoffen die met de buitenlucht mee naar binnen komen, filtert. Zwaveldioxide, stikstofoxiden en geurtjes worden ook verminderd dankzij een coating van actieve kool. Het HEPA-filter beschikt over de certificering OFI CERT’ ZG 250-1 met betrekking tot virussen en bacteriën. Door gebruik te maken van de preconditionering is het ook mogelijk om de lucht te reinigen voordat deze in de auto komt. De fijnstofwaarden buiten en binnen de auto zijn ook weergegeven in MBUX. Ze kunnen in detail worden bekeken in het speciale menu Air Quality. Als de kwaliteit van de buitenlucht laag is, kan het systeem ook adviseren de zijruiten of het schuifdak te sluiten. 

Green Charging.

Met behulp van hoogwaardige Certificaten van Oorsprong garandeert Mercedes-Benz dat energie uit hernieuwbare energiebronnen aan het net wordt geleverd ter compensatie voor stroom die via Mercedes me Charge wordt geladen. Dit zogeheten Green Charging is al sinds 2021 een integraal onderdeel van Mercedes me Charge. Maar Mercedes me Charge kan nog meer: rij naar het juiste laadstation, open de klep, steek de stekker in het stopcontact en het laden begint: zo eenvoudig is laden bij de EQS, dankzij Plug & Charge. Een andere highlight: toegang tot het dichtste laadnetwerk met meer dan 500.000 laadpunten in 31 landen, waarvan meer dan 200.000 in Europa.

Proefrit Download brochure Download prijslijst Configureren

Bij welke vestiging wilt u proefrijden?

 

 

Waar bent u naar op zoek?